img

Solceller för en glimrande framtid

Du kanske vill rädda världen. Du kanske vill spara lite pengar. Eller så vill du kanske bara ha ett riktigt coolt tak. Oavsett vad har vi exakt det du behöver!

Är du nyfiken varför det är så bra att skaffa solceller från oss?
Tryck på play och få ett smakprov!
Social Media
img

Klart att du ska ha solceller från oss!

Visste du att jorden tar emot lika mycket solenergi från solen på 2 sekunder, som hela världens befolkning använder under ett år? Ändå kommer mindre än 1% av vår el från solel. Det tycker vi på Öresundskraft är helt galet och vi tänker göra allt vi kan för att så många människor som möjligt ska kunna skaffa solceller till sina tak!

img
Våra produkter, tillval och solcellspaket

Visste du att vi här i Södra Sverige har lika goda solförhållanden som i de norra delarna av världens mest solcellstäta land Tyskland? Och i Danmark, som ligger på samma breddgrad som vi har de, trots en mindre landyta, fler solceller än vi! Bättre kan vi, eller hur?

Våra solpaneler och växelriktare kommer från några av världens främsta tillverkare och är speciellt utvalda för att kunna ge dig en så hög effekt som möjligt baserat på förutsättningarna för vårt nordiska klimat.

Läs mer här
img

Finansiera din solcellsinvestering genom Hemmas bolån med grön rabatt!

Tillsammans med våra kompisar på bostadskrediteringsinstitutet Hemma gör vi nu det möjligt för många fler att energieffektivisera och -renovera sina hus till bra villkor.

Läs mer här
img

Tre månaders fri laddning längs vägen när du köper en laddbox!

Nu får du tre månaders fri laddning i Mers publika laddnätverk när du köper en laddbox med installation. Då får du tillgång till laddning längs vägen i ett av Sveriges största publika laddnätverk – från Ystad i söder till Kiruna i norr. Det tycker vi är riktigt bra!

Kolla in erbjudandet
img

Ladda din el- eller laddhybridbil snyggt, smart och framtidssäkert

Visste du att det just nu finns över 220 000 laddningsbara fordon i Sverige? Det tycker vi på Öresundskraft är riktigt bra eftersom elektrifieringen av våra fordon är ett superviktigt steg mot en fossilfri framtid. Vi vill gärna stötta den här utvecklingen på alla sätt vi kan och därför vill vi gärna hjälpa dig att skaffa en grym laddlösning!

Hållbart, tryggt och enkelt!

Solcellsbatteri – allt du behöver veta om att lagra energi från solceller

Det kommer krävas massor av hållbar energi för att klara omställningen från fossilt till förnyelsebart bränsle och därför är möjligheten att lagra överskottsenergin från solceller en väldigt viktig satsning för framtiden. Tekniken är relativt ny och batterierna är än så länge är ganska dyra.


Läs mer här
img

Vår stora solcellsguide
- allt du vill veta!

Idag använder vi mer el än någonsin och mycket mer måste det bli om vi ska klara omställningen från fossilt bränsle till mer hållbara energikällor. Eftersom solceller är ett av de mest skonsamma sätten för vår miljö att producera el är en solcellsinvestering en superviktig insats för vår framtid! Dessutom är produktionen tyst och tack vare att den sker lokalt försvinner i princip ingenting i energiöverföringen. Bra va?

Läs mer i vår stora guide!

Till guiden
service

Varför borde du skaffa solceller?

service

Vilka solceller är bäst?

service

Är det lönsamt att investera i solceller?

img

Din solresa

“Mina damer och herrar! Varmt välkomna ombord på denna farkost som på ett snabbt och säkert sätt kommer ta oss till den ljusa framtiden. Prognosen ser riktigt bra ut och även om det någon gång, mot all förmodan, skulle skaka till lite grann ber vi er vänligast sitta still och hålla in armbågarna. Vi lovar att ni kan vara helt lugna –vi är med er hela vägen och vi fixar allt! Så, på med solglasögonen, nu åker vi.”

Vi dimensionerar din anläggning

Vi tar fram en skräddarsydd anläggning till dig genom att utgå från fastighetens förutsättningar

Du signerar din offert digitalt

Med ditt mobila Bank-ID signerar du offerten – snabbt, tryggt och enkelt

Är du intresserad av en grym finansiering? Klicka här för att få veta mer

Behöver du ansöka om bygglov?

Kravet på bygglov för solceller avskaffades 2018, men det kan fortsatt krävas för byggnader som är värdefulla ur en historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Ta kontakt med din kommun om du känner dig osäker om vad som gäller.

Vi besöker dig

Inom 14 dagar från signerat avtal kommer vi och mäter på plats hemma hos dig och säkerhetsställer förutsättningarna för installationen av solcellsanläggningen.

Installationen av solcellerna planeras in

I nästa steg bokar vi in ett startdatum för montaget, som i sin tur kommer att pågå under två till fyra arbetsdagar.

Anläggningen kopplas på

När panelerna är installerade kopplar elektriker in anläggningen i centralen samt driftsätter växelriktaren eller växelriktarna. Det beräknas ta runt en arbetsdag och avslutas med att en färdiganmälan skickas till nätbolaget.

Elmätaren byts ut till en ny

När färdiganmälan når nätbolaget tar det normalt en till tre veckor innan de byter ut den befintliga elmätaren till en ny dubbelriktad mätare som kan mäta både konsumtion och produktion hemma hos dig.

Nu är du snart en mikroproducent

I detta läget är det dags att välja elhandelsbolag och att teckna ett elhandelsavtal så att du kan sälja den el som du inte själv behöver. Vi hjälper dig gärna.

Ett stort grattis, nu skapar du hållbar energi med hjälp av solen!

Med Öresundskrafts app kan du följa din solenergiproduktion och styra hela ditt hållbara hem

Sugen på att få koll på din uppskattade månadskostnad eller hur din energianvändning påverkar klimatet och plånboken? Med vår nya app kan du göra många roliga grejer! Följa din solcellsproduktion i realtid, ladda din elbil, styra hela ditt smarta hem och jämföra din elanvändning med andra hushåll till exempel!

googleapple

Ta reda på mer
phone phone

Snacka sol med oss!

Är ni nyfikna och vill prata mer om solceller och våra tjänster är ni varmt välkomna att kontakta oss. Vi vill gärna prata med er!

img
HåkanSäljare
img
DanielTeam Leader
PeterSäljare
Kontakta oss
“Att tänka klimatsmart är det som varit vår drivkraft. Att kunna använda vårt hus till att producera el är supercoolt!”

Smidigt och prisvärt med solceller från Öresundskraft på villan tycker familjen Koudahl Wikstrand från Malmö. I mitten av juni gick de över till solel, producerad på taket till den egna villan. Huset är byggt 1927 och har tak i syd/sydostläge, vilket passar perfekt för solceller.

"Det är enkelt att installera solceller på taket och höjer ju också husets värde, så det är absolut en bra investering."

Mattias och Josefine kickade igång sin solcellsanläggning på huset i Ramlösa i september. Klimatet och intresset för teknik är de främsta anledningarna till att Mattias och Josefine valde solceller men så klart är ju ekonomin också en fördel. "Roligast av allt är att man kan följa elproduktionen live via appen i mobilen..."

"Målet är att bli självförsörjande för miljöns skull"

Mattias Koch installerade solceller på taket på villan i Laröd i augusti, och när han följer sin elproduktion i Öresundskrafts app ser han redan ett överskott i sin elproduktion.

“Det är en investering som håller vad den lovar.”

Vi följer upp hur det har gått för Åke Kronberg ett år efter att han installerade solceller på sin villa i Rydebäck.