Jobba hos oss

Följ med på resan mot en hållbar framtid. Läs mer om arbetsgivaren Öresundskraft här nedan.

Jobba hos oss

Vi är ett gäng engagerade människor som brinner för energi- och hållbarhetsfrågor. Varje dag arbetar vi tillsammans för en bättre värld.

Med ett nytänkande, drivet och modernt arbetssätt ställer vi höga krav på affärsmässighet och engagemang. På så sätt går vi en spännande framtid till mötes. Öresundskraft och energibranschen generellt står inför stora omställningar. Här skapar hållbarhetsutmaningen och digitaliseringen möjligheter för nya affärsmodeller och kunderbjudanden samt effektivare arbetssätt. Vårt arbete är i full gång.

Gör vårt snabbtest och se om vi är en perfect match 😉

Arbetsområden

Öresundskraft är indelat i tre affärsområden, Produktion, Distribution och Energilösningar.

Inom affärsområdena finns olika avdelningar och funktioner med krav på vitt skilda kompetenser. Exempel på avdelningar som du kan jobba inom är: Produktion, Elnät, Bredband, Energi & fastighet, Kommunikation, HR, IT, Strategi och Kundservice.

Vi producerar, distribuerar och säljer en rad olika energislag och tjänster, därför finns det också väldigt många olika befattningar hos oss. Vi ansvarar för våra nät för gas, fjärrvärme, fjärrkyla och el i Helsingborgs stad med omnejd. Huvudkontoret på Västra Sandgatan är vår största arbetsplats med flera olika byggnader. Vi har också kontor och arbetsplatser runtom i staden. Till exempel ett antal stora produktionsanläggningar som Västhamnsverket och Filbornaverket det nyaste kraftvärmeverket som gör el och fjärrvärme av restavfall. Vi har även produktionsanläggningar i Ängelholm.

Arbetsglädje

Vi ska trivas och ha kul på jobbet. Kompetenta medarbetare i effektiva team skapar nöjda kunder och arbetsglädje på jobbet.

Vi vill bidra till en stimulerande, säker och kul arbetsplats. En sådan arbetsplats har välmående kreativa och serviceinriktade medarbetare. Det är vi övertygade om. Vi tror helt enkelt att nöjda medarbetare skapar nöjda kunder, som är ett viktigt mål för Öresundskraft. Varje år genomförs NKI- mätningar (Nöjdkund-index) av oberoende institut, vilket ger oss en tydlig signal hur vi lyckas i detta arbete.

Praktik, examensarbete och sommarjobb

Varje år välkomnar vi på Öresundskraft flera praktikanter, exjobbare och sommarjobbare. Studenter som praktiserar, sommarjobbar eller skriver sitt exjobb hos oss berikar vår verksamhet och ger oss chansen att möta våra framtida medarbetare. För dig som student är det är bra möjlighet att utvecklas, få värdefull erfarenhet från arbetslivet och se vilka framtida möjligheter som finns.

Lediga sommarjobb publiceras på hemsidan under Lediga jobb under våren varje år.

Öresundskraft AB