Chatt 1

Under slutet av 2021 kommer avtal med Öresundskraft Företagsmarknad AB överlåtas till Öresundskraft Marknad AB. 
Vi på Öresundskraft vill flika in med en liten uppdatering som ej påverkar dig som kund men som du behöver bli informerad om. Innan årsskiftet 2021/2022 kommer avtal med Öresundskraft Företagsmarknad AB att överlåtas till Öresundskraft Marknad AB. Enligt befintligt avtal har vi som leverantör rätt att överlåta rättigheter och skyldigheter till juridisk person inom Öresundskrafts koncern. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta vår Ekonomiavdelning.

Tillsammans skapar vi framtidens energi

Tack vare vår fina infrastruktur i kombination med klimatsmarta tjänster kan vi leverera hållbara kommunikations- och energilösningar som gör skillnad på riktigt.

Välkommen till våra sidor för Företag, Fastighetsägare, BRF och Samfälligheter!

Allt vi på Öresundskraft gör handlar om att bekämpa de negativa klimatförändringarna genom att göra vårt allra bästa för att skapa betydligt bättre förutsättningar för en hållbar utveckling. Vi är otroligt stolta över att dessutom kunna göra det på ett sätt som faktiskt förenklar och förgyller människors tillvaro och samtidigt ökar våra kunders lönsamhet!

Vi vill vara din energipartner genom alla dina utmaningar. Och efter att ha ägnat oss åt att hitta innovativa och hållbara lösningar åt våra kunder ganska länge nu, i 160 härliga år faktiskt, är vi övertygade om att vi har de resurser, kompetenser och drivkrafter som krävs för att lyckas riktigt bra!

Vi kan mycket, men inte allt. Den förändring vi verkligen behöver genomföra kan vi bara uppnå tillsammans med andra människor. Så, vi hoppas verkligen att du redan är- eller vill vara med på denna rafflande åktur!

Just nu hos oss

Vi har alltid något bra på gång, både för dig, din verksamhet och för vårt klimat. Ta bara en titt här nedanför!

Du är väldigt viktig för oss

Vi vill göra det enkelt för dig att ta bättre hand om jorden tillsammans med oss. Därför har vi utvecklat smarta tjänster och verktyg som är speciellt anpassade och utvecklade för dig. Om du inte hittar det du söker eller om du behöver mer hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss!

Våra tjänster för smartare energianvändning

Vi har alla tjänster du behöver för att vi tillsammans ska kunna se till att de negativa klimatförändringarna bromsas in. Vi har kommit på jättemånga riktigt bra lösningar som låter dig hushålla med värdefull energi och använda den på smartare sätt. Och, ju mindre onödig energi du använder desto mindre onödiga pengar spenderar du. Visst är det bra!

Tycker du att det är svårt att hitta rätt bland tjänsterna? Eller vet du inte riktigt vad du letar efter? Du är alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare!

Solceller – en så himla bra grej

Funderar du på att driva din fastighet med hjälp av solenergi? Det är verkligen en jättebra idé tycker vi! Dels ger det dig en bra möjlighet att minska dina löpande kostnader men framförallt gör du verkligen en riktigt fin insats för miljön.

Läs mer om våra solceller här

Laddlösningar för framtiden

För att vi ska kunna minska växthusgasutsläppen i den takt som krävs för att nå klimatmålen måste omställningen från fossila bränsledrivna fordon gå mycket fortare. Vi har bara tio år på oss gott folk. Kom igen nu!

Om vi ska få fler att byta till elbil snabbare måste vi se till att det finns bra och enkla möjligheter för dem att ladda sina fordon där de är. Bara lugn – vi har lång erfarenhet av olika typer av laddlösningar och hjälper dig hela vägen!

Vår fjärrvärme – klimatbriljant så det stänker om det

Visste du att vår fjärrvärme främst produceras av återvunnen och förnybar energi som annars skulle gå till spillo? Dessutom produceras el och värme samtidigt. Det blir nästan inte smartare än så tycker vi. Jo, förresten! Fjärrvärme är faktiskt en av de mest stabila och pålitliga värmekällor du kan ha i din fastighet.

Priset sätter vi tillsammans med våra kunder varje år – kolla bara in prisdialogen nedan!

Läs mer om våra fjärrvärmeprodukter

Elavtal – vi ger ditt företag lite bättre energi

Vi ser till att du har el från förnybara energikällor oavsett var i Sverige ditt företag finns. För oss är det helt enkelt väldigt viktigt att människor kan göra betydligt bättre val enklare genom att använda återvunnen och förnybar energi på mycket smartare, mer effektiva och hållbara sätt. På så vis blir det lättare för dig att bidra till ett hållbart samhälle och det tycker vi är riktigt bra!

Läs mer om våra elavtal

Fjärrkyla – en prisbelönt och helt fantastisk lösning

Med hjälp av fjärrkyla kan du minska din elanvändning och dina räliga utsläpp med 65-70%. Det här är alltså ett riktigt smart sätt att kyla fastigheter, industrier, shoppingcenter och andra byggnader eftersom det både ersätter flera mindre kylmaskiner och din fastighets egen kylanläggning helt. Visst är det coolt!

Läs mer om vår coola fjärrkyla

Fiber från oss ger dig en riktigt grym uppkoppling

Vi tycker att det är viktigt att så många som möjligt har tillgång till ett riktigt bra och prisvärt nät. Därför tillhandahåller vi ett öppet stadsnät där olika tjänsteleverantörer konkurrerar på lika villkor. På så vis utvecklas tjänsterna hela tiden och priserna hålls låga jämfört med liknande kommunikationslösningar. Bra va?

Ta reda på mer om våra fiberlösningar här

Biogas ger dig en trygg och bekväm uppvärmning

Oavsett om vi levererar gas till små eller stora företag, fastighetsägare eller bostadsrättsföreningar bjuder vi alltid på ett riktigt fint och nära (bildligt talat alltså, vi håller självklart ett lämpligt fysiskt avstånd såklart. Piuh!) samarbete. Vi ger dig till exempel alltid bra råd kring rätt avtal eller hur du kan förbruka mindre energi. Bra för oss, väldigt bra för dig, riktigt bra för jorden!

Läs mer om våra gaserbjudanden här

Vi bygger för framtidens intelligenta elnät

Digitaliseringen ökar sårbarheten i samhället samtidigt som klimatfrågan driver intresset för att producera egen el. Det är ju viktigt och så, men alla som försökt förhandla ner skärmtid med en tween förstår att det absolut inte finns något som helst utrymme för någon sårbarhet i elnätet och att behovet av ett utökat elnät sannolikt aldrig kommer sina.

Men ta det bara lugnt. Vi har såklart en plan. Vi är sedan länge i full gång med att utveckla nästa generations intelligenta elnät. Det kan till exempel anpassa elanvändningen automatiskt efter olika situationer och scenarier, felsöka sig själv, identifiera avvikelser och i vissa fall till och med åtgärda kabelfel. Är det inte ändå otroligt häftigt att allt det här faktiskt bidrar till en betydligt mer hållbar framtid...?

Läs mer om vårt elnät här