img

Grymt grönt lån med riktigt låg ränta

Det är smart att investera i solceller

Att producera egen solel är ett riktigt smart sätt att ta hand om både din ekonomi och vårt klimat. Därför vill vi på Öresundskraft, tillsammans med våra kompisar på bolåneinstitutet Hemma, göra det möjligt för fler människor att investera i ett hållbart sätt att bo och leva. Genom att erbjuda ett grymt grönt lån till riktigt bra ränta ser vi till att fler kan bidra snabbare till den gröna omställningen. Det viktigaste är att vi ser till att få upp så många solceller på så många tak som möjligt tycker vi och därför kvalificerar vi, till skillnad från bankerna, även äldre hus med sämre energiklassificering för det gröna lånet.

Så hjälper vi dig att finansiera dina solceller
- och att gå plus från dag 1

För de allra flesta av våra kunder är det faktiskt så att kostnaden för lån och amortering är lägre än intäkten du får från din solcellsanläggning. Det betyder alltså att du går plus redan från start. Visst är det kul!

Klart du ska skaffa solceller via oss på Öresundskraft!

För att kunna kvalificeras för det gröna lånet får inte din sammanlagda belåningsgrad, inklusive det gröna tilläggslånet, överstiga 70% och du behöver klara en vanlig hederlig kreditbedömning. Om det är lugnt kontaktar du bara oss på Öresundskraft och får en solcellsanläggningsoffert på minst 2,5 kW. Så fort offerten landar hos dig (och det går fort vi lovar) är det bara att skicka vidare din låneansökan till Hemma. Och snart har du solceller och är igång att bekämpa negativa klimatförändringar tillsammans med oss och alla andra. Hurra!

Här kan du läsa lite mer i punktform om du gillar det:

  • Låna upp till 250 000 kronor med en rörlig ränta på 1,09 %
  • Inga övriga extrakostnader
  • Upp till 70 procent belåningsgrad, inklusive tilläggslånet
  • Du bestämmer själv återbetalningstid, antingen 10 eller 30 år
  • Du behöver inte byta bank eller flytta ditt nuvarande bolån

Vill du lära känna Hemma lite bättre? Klicka här!

Svar på våra vanligaste frågor

Vem får ta del av lånet?

Det finns tre enkla saker att tänka på innan du söker:

  1. Du har en offert från Öresundskraft för solceller på minst 2,5 kW (Ca 7 paneler)
  2. Belåningsgrad på max 70 % inklusive tilläggslånet.
  3. Sist men inte minst klara en sedvanlig kreditbedömning för bolån.

Vilken ränta har lånet?

Från 1,09%, men det är en individuell ränta och baseras på dina möjligheter. Hemma kontaktar dig och går igenom vilken ränta och vilka möjligheter dom har att hjälpa dig med en finansiering.

Kan man betala av på kortare tid?

Absolut, det är lagstadgat, precis som andra banker. Så måste man ges möjlighet att betala av i högre takt eller rent av allt på en gång om man önskar det.

Är där några andra avgifter?

Nej, det är just det som är det fina, det finns överhuvudtaget inga övriga utgifter än just den låga räntan.

Kan jag få ROT-avdrag på min faktura och sedan betala tillbaka det när jag får investeringsstöd?

Ja, det kan du. När du fått besked om beviljat investeringsstöd ska du ta kontakt med oss. Vi kommer sedan att fakturera dig för ROT-beloppet.