img

Energieffektivisera ditt hem genom ett bolån med grön rabatt från Hemma!

Visste du att småbostadshusdriften står för strax över 40% av den totala energianvändningen i Sverige idag? Vi fattar, hur långt är ett snöre liksom –men mer än 1/3 av totalen bara för att bo är ganska mycket. Enligt Energimyndighetens senaste statistik värms ungefär 60% av alla svenska villor alltså 1,2 miljoner småfastigheter, upp av någon form av elvärme idag. Och eftersom vi behöver elen till viktigare saker än att värma upp hus skapar det ju inte direkt någon julaftonsstämning för oss som måste klara klimatmålen, eller hur?

Enligt en studie som BeSmå gjorde under 2019 är det faktiskt fullt möjligt att på ett lönsamt sätt halvera småbostadshusens energianvändning. Det vill både vi och Hemma göra allt vi kan för att bidra till!

Lysande utsikter med solceller från Öresundskraft på taket

Med solceller från oss på Öresundskraft kan du enkelt ta tillvara på naturens energi och omvandla den till el som du kan använda för att drifta ditt hus. På så vis hjälper du verkligen till att minska din klimatpåverkan eftersom du då tillför värdefull energi till elsystemet istället för att nalla på dess resurser.

Varför grönt är tyvärr inte alltid skönt och varför Hemmas bolån är ett bra alternativ med energieffektivisering i fokus

Vi tycker att det är riktigt bra om du är intresserad av att skaffa solceller från oss och förhoppningsvis även energieffektivisera ditt hem. Men vi vet – det kostar ganska mycket pengar att energirenovera hållbart.

Du kanske har hört talas om så kallade gröna lån tidigare och vet att det erbjuds många sådana alternativ. Problemet är ofta bara att det inte är de som äger fastigheter som verkligen skulle behöva energirenoveras som kvalificeras för dessa lån.

Så här funkar de (kanske egentligen inte så) gröna lånen:

Alla hus delas in i en energiklassificering mellan A (högst) och G (lägst). Det varierar lite, men det är vanligt att långivare idag beviljar sina gröna lån för fastigheter med energiklassificering A-C. Det betyder alltså att de som har hus med redan låg energiåtgång, ofta helt nybyggda villor premieras framför de hus som, ur energanvändningsperspektivet faktiskt kostar vårt klimat allra mest. Det här tycker vi på Öresundskraft är helt bakvänt och Hemma är av exakt samma åsikt.

Vi vill att du ska tjäna på att energieffektivisera ditt hus -för det tjänar klimatet på

Vårt fokus ligger på att se till att driva energieffektiviseringen av småbostadshus genom att se till att så många som möjligt får solceller på taket så att de inte kostar vårt klimat så mycket. Och om vi ska lyckas måste det kosta dig så lite som möjligt.

Så här funkar det

Via Hemma kan du utöka ditt bolån till en attraktiv ränta för att betala för dina solceller, samtidigt som du flyttar ditt nuvarande bolån. När du flyttar ditt bolån får du en grön rabatt som gör att du kan sänka din totala räntkostnad. Hemmas bolåneerbjudande är ett samarbete med Skandiabanken och riktar sig till hushåll med belåningsgrad upp till 85% med en solcellsanläggning på minst 4,5 kW.

Vill du veta mer och ansöka om bolånet? Kontakta våra rådgivare så hjälper de dig vidare!

Kort om Hemmas bolån:

  • - Upp till 85% belåningsgrad
  • - 1,09-1,85% ränta (effektiv ränta)
  • - Ansök digitalt - få svar direkt
  • - Du behöver inte byta bank, bara bolån

Kriterier för att få lånet:

  • - Du måste klara en vanlig hederlig kreditbedömning.
  • - Du måste klara “kvar att leva på kalkylen”
  • - Din sammanlagda belåningsgrad, inklusive det gröna tilläggslånet får inte överstiga 85%
  • - Du behöver få en solcellsoffert på minst 4,5 kW från oss på Öresundskraft för att kunna ansöka.