img

Energieffektivisera ditt hem med grönt bolån från Hemma -det tjänar vi alla på!

Visste du att småbostadshusdriften står för strax över 26% av den totala energianvändningen i Sverige? Vi fattar, hur långt är ett snöre liksom –men 1/4 av totalen bara för att bo är ganska mycket. Enligt Energimyndigheten värms ungefär 60% av alla svenska villor alltså 1,2 miljoner småfastigheter, upp av någon form av elvärme idag. Och eftersom vi behöver elen till viktigare saker än att värma upp hus skapar det ju inte direkt någon julaftonsstämning för oss som måste klara klimatmålen, eller hur?

Enligt en studie som BeSmå gjorde under 2019 är det faktiskt fullt möjligt att på ett lönsamt sätt halvera småbostadshusens energianvändning. Det vill både vi och Hemma göra allt vi kan för att bidra till!

Lysande utsikter med solceller från Öresundskraft på taket

Med solceller från oss på Öresundskraft kan du enkelt ta tillvara på naturens energi och omvandla den till el som du kan använda för att drifta ditt hus. På så vis hjälper du verkligen till att minska din klimatpåverkan eftersom du då tillför värdefull energi till elsystemet istället för att nalla på dess resurser.

Grönt är tyvärr inte alltid skönt -varför Hemmas bolån är bättre än andra liknande erbjudanden

Vi tycker att det är riktigt bra om du är intresserad av att skaffa solceller från oss och förhoppningsvis även energieffektivisera ditt hem. Men vi fattar att det kostar ganska mycket pengar att energirenovera hållbart.

Du har säkert hört talas om gröna lån tidigare och vet att de flesta banker erbjuder sådana alternativ. Problemet är bara att det inte är de som äger fastigheter som verkligen skulle behöva energirenoveras som kvalificeras för dessa lån.

Så här funkar andra bankers (kanske egentligen inte så) gröna lån:

Alla hus delas in i en energiklassificering mellan A (högst) och G (lägst). Det varierar lite, men banker idag beviljar sina gröna lån för fastigheter med energiklassificering A-C. Det betyder alltså att de som har hus med redan låg energiåtgång, ofta helt nybyggda villor premieras framför de hus som, ur energiåtgångsperspektiv faktiskt kostar vårt klimat allra mest. Det här tycker vi på Öresundskraft är helt bakvänt och Hemma är av exakt samma åsikt.

Vi vill att du ska tjäna på att energieffektivisera ditt hus -för det tjänar klimatet på

Vårt fokus ligger på att se till att driva energieffektiviseringen av småbostadshus genom att se till att så många som möjligt får solceller på taket så att de inte kostar vårt klimat så mycket. Och om vi ska lyckas måste det kosta dig så lite som möjligt.

Det är därför Hemma jobbar riktigt hårt för att nu kunna erbjuda det här grymma bolånet. De gör allt de kan för att hela tiden kunna erbjuda marknadens bästa villkor.

Vill du veta mer och ansöka om bolånet? Kontakta våra rådgivare så hjälper de dig vidare!

Kort om Hemmas grymt gröna bolån:

  • - Väldigt låg ränta, kanske marknadens lägsta?
  • - Inga uppläggningsavgifter och inga extra kostnader
  • - Beviljas fastigheter i alla klassificeringsgrader
  • - Du bestämmer själv återbetalningstid, antingen 10 eller 30 år

Kriterier för att få lånet:

  • - Du måste klara en vanlig hederlig kreditbedömning.
  • - Du måste klara “kvar att leva på kalkylen”
  • - Din sammanlagda belåningsgrad, inklusive det gröna tilläggslånet får inte överstiga 85%
  • - Du behöver få en solcellsoffert på minst 4,5 kW från oss på Öresundskraft för att kunna ansöka.