Växlarinstallation och växlarbyte

Är din fjärrvärmeväxlare runt 20 år gammal? Då kan det vara dags att se över den för att se till att den fortfarande funkar optimalt. Vi hjälper gärna till!

Därför kan det vara en bra idé att byta ut din gamla fjärrvärmeväxlare

Fjärrvärmeväxlare har lång hållbarhet och kanske funkar din växlare fortfarande som den ska? Det kan dock vara bra att känna till att äldre växlare ofta drar mer värme än nödvändigt och att de även kan orsaka störningar i driften.

Om du byter växlare behöver du inte oroa dig för att pumpen plötsligt ska stanna och det blir kallt i huset. En ny växlare reagerar snabbare vid temperaturväxlingar utomhus och ger därför bättre komfort. Det innebär då sannolikt att dina kostnader sjunker eftersom den nya växlaren förbrukar mindre fjärrvärme och energi till cirkulationspumpen. Inställningarna är enklare att sköta så att du lättare kan styra temperaturen och få precis den värmenivå du önskar.

Det kan också vara kul att veta att om din gamla växlare är över 20 år försvinner varmvattentanken i bytet och du får mer plats till annat.

Vi hjälper dig med hela bytet

Vi på Öresundskraft har nästan ett halvt sekels erfarenhet av att producera, leverera och installera fjärrvärme och fjärrvärmeväxlare hos våra användare. Vi har bytt otaliga växlare genom åren! Så, om du låter oss hjälpa dig kan du helt enkelt känna dig väldigt trygg –vi kan det här.

Hör bara av dig om du behöver hjälp. Du får en kontaktperson som ger dig tydliga och ärliga svar på dina frågor. Kanske vi gör ett besök för att se växlaren på plats och då tittar vi inte bara på själva värmeanläggningen utan diskuterar också andra energieffektiviseringar för din fastighet. Därefter lämnar vi en offert där du tydligt ser vilka olika moment som ingår.

Om du bestämmer dig för att byta ut hela eller delar av din växlare tar vi hand om alla detaljer, från el och rörläggning till isolering, termostatbyte och intrimning. Självklart forslar vi också bort din gamla anläggning. Normalt sett tar bytet bara en dag.