Fjärrvärme -det flytande gröna guldet

Tryggt, prisvärt och klimatbriljant! Hälften av alla svenska villaägare har inte fel, fjärrvärme är faktiskt den bästa uppvärmningsformen för hus och fastigheter.

Varmt välkommen hit!

Funderar du på att skaffa fjärrvärme? Eller har du redan gjort det men vill lära dig mer? Perfekt! Här har vi samlat massor av information som vi tror att du kan ha nytta av. Kom ihåg att vi alltid finns här för dig om du har några frågor eller behöver hjälp!

Vad är fjärrvärme? Och varför är det så bra?

Visste du att ungefär hälften av all energi som produceras i Sverige går åt till att värma våra fastigheter? Vi fattar, hur långt är ett snöre liksom –men det är jättemycket, vi lovar. Eftersom vi kommer behöva väldigt, väldigt mycket el för att klara omställningen från fossila bränslen är det viktigt att så många hus som möjligt värms upp på andra sätt. Så, vad sägs om en väl beprövad, leveranssäker, gemensam och hållbar metod där vi tar tillvara på energi som annars bara skulle spolas ut till havs eller förloras i ett enormt sopberg...?

Så här går det till att skaffa fjärrvärme från oss på Öresundskraft

Vi har nästan ett halvt sekels erfarenhet av att producera, leverera och installera fjärrvärme. Det betyder dels att vi har haft lång tid på oss att samla på oss erfarenhet, men också att förbättra och förfina våra processer. Så, vi är faktiskt väldigt stolta över hur enkelt det är att skaffa hållbar uppvärmning till ditt hus från oss idag! Men, det är klart att det är ett stort beslut om du ska investera i fjärrvärme eller inte och vi fattar att du har massor av frågor –vi gör vårt bästa för att besvara så många som möjligt av dem här!

Lär dig mer om hjärtat i din fjärrvärmeanläggning

Det är väldigt enkelt och bekvämt att ha fjärrvärme. Anläggningen sköter nästan sig själv och eftersom det inte finns en massa delar som kan gå sönder kommer den hålla riktigt länge om du antingen själv pysslar om den, eller låter oss fixa den.

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss, vi vill gärna prata med dig!