Framtidsavtalet –tillsammans för en hållbar fin-elsproduktion i Skåne!

Tack vare ett unikt samarbete med Solar Park i Helsingborg kan vi nu hjälpas åt att bygga ut den förnyelsebara elproduktionen i nordvästra Skåne genom att bygga solceller på annars helt obrukbar deponimark. Det tycker vi är grymt bra! Och du? Förutom att du får ett riktigt bra elpris går all avkastning från initiativet oavkortat till två organisationer som stöttar barn och ungdomar i vår fina region.

Ett elavtal för oss som vill göra ännu mer ännu bättre

Allt vi på Öresundskraft gör handlar om att skapa grymma förutsättningar för en mer hållbar framtid för oss alla. Vi tycker ju att det mesta blir mycket bättre och roligare när vi gör grejer tillsammans och Framtidsavtalet är verkligen inget undantag. För ju fler som skaffar vårt fantastiska elavtal desto bättre elpris kan vi ordna! Tillsammans ser vi till att vår fina region blir ännu mer hållbar ännu snabbare ❤️

Visste du att Helsingborgs stad har fattat det ambitiösa beslutet att 10% av all el vi använder ska komma från lokala solceller år 2035? Det tycker vi är jättebra och vi tänker göra allt vi kan för att för att se till att det målet uppnås så snabbt som möjligt!

Tillsammans för en hållbar framtid

Vi har en riktigt bra plan för hur vi ska klara klimatutmaningarna i vår region, men grejen är att vi kommer behöva massor av el för att lyckas. Nu behöver vi fasa ut den fossila ful-elen så snabbt som möjligt och ersätta den med massor av härligt hållbart- och lokalt producerad förnyelsebar fin-el!

Därför inleder vi nu ett väldigt spännande samarbete med klimatkämparna på Solar Park i Helsingborg! Det är en ekonomisk förening som arbetar hårt för att driva utvecklingen mot mer solelsproduktion genom att ge privatpersoner och företag möjligheten att bidra till utbyggnaden av solcellsparken genom att köpa andelar i föreningen. Solpanelerna är speciellt utvalda för att klara parkens hårda hållbarhetskrav och byggs upp på annars helt obrukbar deponimark i regionen. Kolla gärna in filmen här nedanför och läs mer på deras hemsida!

Framtidsavtalet –ett stabilt och prisvärt elavtal som gör verklig skillnad

Våra framtidsavtalskunders priser säkras på samma sätt som våra stora företagskunders vilket innebär att alla som skaffar Framtidsavtalet ingår i en gemensam elpool. Det ger oss möjlighet att aktivt och successivt prissäkra en viss mängd av gruppens elbehov –som en gyllene och lagom rörlig medelväg mellan rörligt och fast elavtal liksom. Varför är det bra? Jo, för det ger oss goda möjligheter att kapa elpristopparna så att du får ett så stabilt elpris som möjligt! Och vet du vad det allra bästa är? Ju fler vi är, desto större möjlighet har vi att sprida riskerna –och desto bättre elpris får vi. Och det gillar vi!

Den viktiga Framtidspengen

15 kr i månaden. Det är den summan som du bidrar med till utbyggnaden av Solar Park via ditt elavtal! Den specas tydligt på din faktura så att du vet exakt vad du bidrar med –för hela summan går självklart oavkortat till vårt initiativ!


Så här går det till när vi investerar Framtidspengen i solceller på Solar Park:

Initiativet för ett mer hållbart Skåne: #tillsammansför17

Vi tänker använda varenda krona av den årliga avkastningen från Solar Park till att göra ännu mera gott i vår region. För ni som känner oss vet att vi på Öresundskraft inte bara jobbar med hållbarhet ur klimatperspektiv, utan även med den viktiga ekonomiska och sociala hållbarheten. Vi vill helt enkelt göra livet bättre för så många människor det bara går, på så många sätt vi kan, både lokalt och globalt!

Så, hela vinsten från vår gemensamma satsning kommer att gå till två fantastiska organisationer som jobbar hårt för att på olika sätt stötta- och skapa goda förutsättningar för de som behöver det allra mest nämligen barn och ungdomar i utsatta situationer.

Har du några frågor?

Du är alltid välkommen att kontakta oss, vi vill gärna prata med dig!

Viktig prisinformation

Elens ursprung, Bra miljöval och lagen om Elcertifikat

Öresundskraft Marknad AB