img

Våra solcellspaket och solpaneler

Föränderlig bild

Vi jobbar hårt för att se till att du alltid kan välja mellan de mest effektiva och prisvärda solcellspaket marknaden har att erbjuda just nu. Det betyder dels att vårt sortiment uppdateras kontinuerligt men också att du kan vara helt lugn –våra rådgivare i solcellsteamet håller koll på allt åt dig!

Våra solpaneler kommer från några av världens främsta tillverkare och är speciellt utvalda för att generera så hög effekt som möjligt i vårt nordiska klimat. Även om vi alltid strävar efter att bli ännu bättre är vi stolta över att kunna lämna 10 års produkt- och 25 års effektgaranti på våra solpaneler samt upp till 12 års produktgaranti för våra växelriktare.

Oavsett vilka förutsättningar som finns för just ditt tak hjälper vi dig att utforma den bästa lösningen för dina behov. Och du? Vi finns vid din sida och hjälper dig med allt från idé till implementation! Under fliken “våra paket” nedan hittar du våra olika solcellspaket och solpaneler. Nyfiken på vad en anläggning skulle kunna kosta? Kontakta oss för aktuella priser på våra solceller.

SolpanelerVäxelriktareVåra paket
product

Premium

Snygga svarta paneler med svart inramning som passar fint på de flesta tak. Exemplarisk verkningsgrad för dig som har ett villatak.

Detaljer
product

Effekt

Kostar lite mer, men du får extra hög kvalitet, maximal användningen av solljus och högst verkningsgrad av de solpaneler vi valt ut åt dig. För dig som vill ha tryggheten med en lång produktgaranti.

Detaljer
product

Sungrow

Med Sungrow får du en kostnadseffektiv lösning som passar bra för dig som har mindre komplicerat tak utan alltför mycket skuggning.

Detaljer
product

SolarEdge

Om ditt tak har komplexa ljusförutsättningar, så som flera vinklar, lutningar eller stora träd som skuggar bör du välja växelriktaren SolarEdge.

Detaljer
product

Premium

Snygga svarta paneler med svart inramning som passar fint på de flesta tak. Exemplarisk verkningsgrad för dig som har ett villatak. Växelriktaren Sungrow ingår som standard, den bidrar till en kostnadseffektiv lösning och passar de allra flesta tak. Har du ett komplext tak med vinklar och stora träd som skuggar? Då löser vi det också!

Detaljer
product

Effekt

Extra hög kvalitet, maximerar användningen av solljus och ger högst verkningsgrad av de solpaneler vi valt ut åt dig. För dig som vill ha tryggheten med en lång produktgaranti. Växelriktaren Sungrow ingår som standard, den bidrar till en kostnadseffektiv lösning och passar de allra flesta tak. Har du ett komplext tak med vinklar och stora träd som skuggar? Då löser vi det också!

Detaljer
product
White EVA - 60 Cell

DUOMAX twin-DEG5C.07(II)

Details
product
White EVA - 60 Cell

DUOMAX-PEG5.07

Details
product
White EVA - 60 Cell

DUOMAX-PEG40.07

Details
  product
  White EVA - 60 Cell

  DUOMAX twin-DEG5C.07(II)

  Details
  product
  White EVA - 60 Cell

  DUOMAX-PEG5.07

  Details
  product
  White EVA - 60 Cell

  DUOMAX-PEG40.07

  Details
  product
  White EVA - 60 Cell

  DUOMAX M PLUS - DEG5(II)

  Details
   Svar på våra vanligaste frågor

   Vad kostar en anläggning?

   Exakt vad en anläggning kostar är svårt att säga då varje anläggning är unik. Med det sagt brukar man räkna på att en anläggning för en medelstorvilla kostar mellan 14-16.000kr/installerad kW.

   Hur mycket kan jag tjäna?

   Generellt brukar en anläggning ha en avkastning på 8-12%. De innebär att du får tillbaka 8-12.000kr på en anläggning som kostande 100.000kr att installera.

   Hur fungerar egentligen solceller?

   Solceller omvandlar solens strålar till elektrisk energi. När solen lyser på dina paneler blir ovansidan negativt laddad och undersidan blir positivt laddad, vilket genererar likström. För att kunna använda elen omvandlas den till växelström via en växelriktare.

   Vad är en växelriktare?

   Det är själva hjärtat i din solcellsanläggning. Växelriktaren omvandlar likström till växelström, så att du kan använda elen i ditt hushåll. Vanligtvis placerar man växelriktaren utomhus nära din elcentral.

   Kan jag sälja mitt överskott till er?

   Installerar du solceller samt har ditt elhandelsavtal via oss erbjuder vi spot + 10 öre för den elen vi köper från dig. Har du elhandelsavtal tillsammans med oss idag får du ditt produktionsavtal per automatik, du behöver alltså inte göra något.

   Vilka garantier har man som kund på produkterna?

   Vi väljer noga ut produkter med hög kvalitet. Våra produkter har alltid minst 10 års garanti.

   Hur loggar jag in i SolarEdge appen?

   Efter att din blivit utbytt och din anläggning är påslagen kommer du att få en länk till din mejl. Där du ska registrera ett användarnamn och lösenord. Därefter kommer du att se din produktion i appen.

   Vad är det för skillnad på paneler med eller utan optimerare?

   Utan optimerare innebär att du har en strängväxelriktare som samlar effekten i det totala med samverkande paneler. Denna växelriktare som vi säljer kallas för Sungrow, och passar för dig är som inte har några anmärkningsvärda hinder eller skuggor på ditt tak eller har något intresse i att följa paneleffekt på enskild nivå. Genom en strängväxelriktare får du färre komponenter på taket samtidigt som att det oftast är ett billigare alternativ.

   Med optimerare så ser varje panel till att arbeta på hög kapacitet trots förändrade ljusförhållanden (exempelvis skuggor från träd etc). Den växelriktare som vi säljer med optimerare kallas för Solaredge, och den ser till att du får just denna möjlighet. Samt att du kan monitorerna varje panel och följa deras effekt enskilt via Solaredge-appen som hänger med i paketet.

   Hur installeras panelerna?

   Detta beror helt och hållet på vilken typ av tak du har. Varje taktyp kräver olika arbetsmetoder samt material. I konsultationen med oss får du mer information. Då skräddarsyr vi lösning som passar dig och dina behov.

   Hur mycket effekt har panelerna?

   Paneler som erbjud på marknaden idag har generellt en effekt mellan 270-430w. Att ta med sig här är att även titta på panelens storlek. Många paneler med högre effekt är ofta då även större. Läs mer under produkter kring vilka paneler vi erbjuder.