img

Ladda din el- eller laddhybridbil snyggt, smart och framtidssäkert

Du känner säkert till att vi står inför stora och komplexa klimatutmaningar som kommer kräva att vi från och med nu använder våra resurser på mycket bättre sätt. Vi på Öresundskraft har kämpat för ett bättre samhälle och en bättre värld för alla i mer än 160 år och det betyder att vi dels har erfarenheten, resurserna och kompetensen, men också planerna och lösningarna för att se till att vi når klimatmålen.

Visste du att prognosen säger att 90% av nybilsförsäljningen i Sverige kommer vara elbilar 2030? Det tycker vi är riktigt bra eftersom elektrifieringen av våra fordon är ett superviktigt steg mot en fossilfri framtid. Vi vill gärna stötta den här utvecklingen på alla sätt vi kan och därför vill vi tillsammans med vår fantastiska laddpartner och tillika dotterbolag Mer (tidigare Bee), hjälpa dig att skaffa en riktigt grym laddlösning som tillgodoser dina behov på ett hållbart och kostnadseffektivt sätt.

Klart du ska välja våra laddboxar!

Det finns en uppsjö av laddboxar på marknaden och vi fattar att det kan vara svårt att välja rätt. Ta det bara lugnt, vi är här för att hjälpa! Vi har valt ut just de här laddboxarna till dig eftersom de är snygga, uppfyller gällande säkerhetskrav men framförallt eftersom de är framtidssäkrade. Det betyder att vi har valt de laddboxar som vi räknar med ska kunna möta dina laddbehov upp till ca 10 år in i framtiden. Mjukvaran är modern och har de protokoll som krävs för att utbyta information på ett förståeligt sätt –även i framtiden. För att klara det behövs standarder och de standarder vi tror på tar oss in i framtiden är OCPP1.6 och den smart charging modul som finns där för att stötta styrningen av det effektuttag som behövs för laddningen, men även Vechicle to Grid standarden som möjliggör att använda elbilsbatteriet som en lagringkälla i ditt elnät i hemmet.

Du kan få din laddbox med eller utan lastbalansering. Det är en säkerhetsfunktion som övervakar din huvudsäkring och automatiskt säkerställer att laddhastigheten för ditt bilbatteri inte överskrider kapaciteten för din fastighet. Om du väljer en av våra laddboxar med lastbalansering kan du dessutom välja om bilen ska laddas direkt eller vid mer ekonomiska- eller klimatsmartare tillfällen.

Därför ska du skaffa laddbox via oss på Öresundskraft!

Vi håller koll på helheten åt dig. Alltså, framför allt att såväl laddlösningen som laddboxen är hållbar och framtidssäkrad, men också att den är säker, kostnadseffektiv och snygg! “Framtidssäkrad” låter kanske lite onödigt vagt och poppigt tänker kanske du nu, och självdistanserade som vi är kan vi ju så klart hålla med, MEN eftersom vi jobbar på lösningar som gör att du kan använda mindre energi på mycket smartare sätt är det superviktigt att vi ser till att den hårdvaran (alltså laddboxen) du köper idag är kompatibel med de smarta hållbarhetslösningar som snart kommer.

Och du? Du gör ett grymt bra val när du väljer Öresundskraft. För, som kund hos oss kan du vara helt säker på att du stöttar vårt viktiga hållbarhetsarbete samtidigt som vi finns här för dig och stöttar dig hela vägen. Tillsammans når vi klimatmålen så snabbt och resurseffektivt som möjligt!

service

KEBA P30 4G med uttag

Inklusive standardinstallation

 • Ställbar laddbox med en effekt från 3,7 till 22 kW.
 • Uttag för Typ 2-kabel.
 • Den smarta laddboxen ger dig möjlighet att se förbrukning och statistik. 24 månaders uppkoppling ingår.

9 450 kronor

Priset avser fullt nyttjande av skattereduktion för grön teknik.
Ordinarie pris: 18 900 kronor
Klicka här för teknisk information

Beställ
service

KEBA P30 4G med fast kabel

Inklusive standardinstallation

 • Ställbar laddbox med en effekt från 3,7 till 11 kW.
 • Fast kabel på 4 meter med Typ 2.
 • Den smarta laddboxen ger dig möjlighet att se förbrukning och statistik. 24 månaders uppkoppling ingår.

9 950 kronor

Priset avser fullt nyttjande av skattereduktion för grön teknik.
Ordinarie pris: 19 900 kronor
Klicka här för teknisk information

Beställ
service

GARO GLB+ med uttag och lastbalansering

Inklusive standardinstallation

 • Ställbar laddbox med en effekt från 3,7 till 22 kW.
 • Uttag för Typ 2-kabel.
 • Dynamisk lastbalansering för att skydda dina säkringar.

12 495 kronor

Priset avser fullt nyttjande av skattereduktion för grön teknik.
Ordinarie pris: 24 990 kronor
Klicka här för teknisk information

Beställ
service

GARO GLB+ med fast kabel och lastbalansering

Inklusive standardinstallation

 • Ställbar laddbox med en effekt från 3,7 till 11 kW.
 • Fast kabel på 4,5 meter med Typ 2.
 • Dynamisk lastbalansering för att skydda dina säkringar.

12 995 kronor

Priset avser fullt nyttjande av skattereduktion för grön teknik.
Ordinarie pris: 25 990 kronor
Klicka här för teknisk information

Beställ

Svar på våra vanligaste frågor

Varför ska jag skaffa laddbox hemma?

Jo, men framförallt för att det är tryggt och säkert. För, om du laddar din elbil via ett vanligt vägguttag finns det nämligen risk för att elsystemet i ditt hus belastas så hårt att det riskerar att börja brinna. Dessutom är det mest kostnadseffektivt. Det är helt enkelt billigare att ladda hemma än att ladda publikt. Och så är det smidigt! Om du skaffar en laddlösning via oss på Öresundskraft kan du enkelt och bekvämt ladda din bil för äventyr hemma och sen åka iväg mot solnedgången med full räckvidd. Visst låter det härligt?

Hur går det till att skaffa laddbox av Öresundskraft?

Så här enkelt är det att skaffa laddbox via oss!

 1. Klicka i vilken laddbox du är intresserad av här ovanför och följ instruktionerna.
 2. När allt är ifyllt och klart skickar vi över din beställning till vår laddpartner och tillika dotterbolag, Mer (tidigare Bee).
 3. Du får snabbt ett bekräftelsemejl från Mer där du samtidigt får uppge några fler uppgifter så som din fastighetsbeteckning och ditt personnummer.
 4. Du blir kontaktad av Mers installatör och tillsammans bestämmer ni tid för installation.

Du är helt trygg i Mers händer! De är superduktiga och har lång erfarenhet av att installera laddboxar och de är vid din sida hela vägen tills din installation är klar och redo att användas.

Har du hört talas om det gröna ROT-avdraget? Mer hjälper dig att fixa det!

Vad behöver jag tänka på inför installation?

Mers standardinstallation är framtagen för att täcka behovet hos de flesta villaägare som vill installera en laddbox hemma. För att ta del av erbjudandet om standardinstallation behöver nedanstående punkter vara uppfyllda:

 • Du äger bostaden/byggnaden där laddboxen kommer att installeras. Alternativt har du ett godkännande från fastighetsägaren.
 • Fastigheten där laddboxen ska installeras är korrekt ansluten till elnätet med tre faser tillgängligt.
 • Tänk på att du måste kontakta Mer och boka om tid/dag för installation minst 3 dagar i förväg om du får förhinder vid överenskommen tid med installatören.

Vem installerar min laddbox och hur går det till?

Din laddbox installeras av certifierade elektriker på uppdrag av vår laddpartner Mer (tidigare Bee).

Normalt installeras din laddbox på 16 A tre faser, vilket ger en maxeffekt på 11 kW. Det är alltid bilen som begränsar hur många kW den kan ta emot från laddboxen. Effekten regleras efter hur många faser bilen kan ladda med –det innebär 1-fas laddning 3,7 kWh och 3-fas laddning 11 kWh. Så, för att få ut en effekt på 22 kW behöver laddboxen att installeras på 32 A tre faser.

Önskar du att få din laddbox installerad på en högre effekt än 16A tre faser, kommer priset på installationen att öka och då är det viktigt att du förmedlar detta till oss vid din beställning!

App, app, app! Hur håller jag koll på min laddning?

Våra laddboxar kommer från vår laddpartner och tillika dotterbolag, Mer (tidigare Bee). De är uppkopplade till Mer vilket innebär att du kan få statistik över din förbrukning. På så vis blir din hemmaladdning en del av en sömlös elbilsupplevelse tack vare Mers användarvänliga och smidiga app!

Du laddar din elbil till ditt ordinarie elavtalspris.

Vad har ni för teknisk information om laddboxarna?

Vi säljer bara trefasladdboxar som uppfyller elsäkerhetsverkets krav. Det finns också enfasboxar men obalanser mellan faserna gör att laddaren bara kan nyttja en andel av kapaciteten i nätet. Låter det klurigt? Vi fattar. Vi vill helt enkelt att du ska kunna nyttja elnätens kapacitet på bästa sätt och därför erbjuder vi bara trefasvarianten.

Din laddbox är uppkopplad till Mer (tidigare Bee), vår laddpartner och tillika dotterbolag. Det är superbra eftersom det betyder att Mer dels enkelt kan uppdatera din mjukvara när det behövs, men framförallt att du kan lära dig mer om, följa upp och påverka din laddnings klimatpåverkan genom deras app. Och det tycker vi är riktigt bra!

Våra laddboxar är förberedda för smart laddstyrning och högre laddhastigheter. På så vis är de framtidssäkrade eftersom de snart kommer kunna styras dels så att laddningen sker när det är som billigast och mest klimatsmart, men även utifrån andra smarta komponenter i ditt hem, så som ditt solenergisystem till exempel! Det betyder att du kommer att kunna ladda din bil extra snabbt när solen skiner. Härligt, eller hur?

Vad är dynamisk lastbalansering?

Med en dynamisk lastbalansering använder laddboxen en extern mätare som skyddar din huvudsäkring. På så vis får laddboxen koll på hur mycket el som används i resten av fastigheten och kan därför anpassa hur mycket el som används till elbilsladdning i varje givet ögonblick. Samtidigt kan du använda den kapacitet du har i fastigheten mer effektivt, så att bilen laddar snabbare – utan att huvudsäkringen löser ut eller att du behöver uppgradera till ett dyrare elnätsabonnemang. Bra va?

Ska jag beställa med eller utan kabel?

Om du vill ha en smidig lösning rekommenderar vi att du väljer en laddbox med fast kabel, då slipper du ta fram en sladd varje gång du ska ladda. Men, alla bilar kan inte ladda med alla kablar (det finns två olika sorters kablar, läs mer nedan) och då är risken att du inte kan låna ut din laddplats till en besökare. Genom att välja en laddbox med uttag får du större flexibilitet eftersom du enkelt kan byta kabel beroende på vilken typ av bil som ska laddas via boxen. Det finns två olika typer av kablar, typ 1 och 2. Glöm inte att kolla vilken typ din bil kräver innan du beställer!

Vad ingår i installationen?

 • Rådgivning och rekommendation före installation.
 • Undersökning av din befintliga elinstallation.
 • Installation utförd av Mer certifierade elinstallatörer.
 • Säkerställande att laddningen sker så säkert som möjligt.
 • Test av laddboxen.
 • Tillgång till support via Mers kundservice.
 • Upp till 10 meter mellan elcentral och laddbox samt ett hål för kabeldragning i trä, gips, lättbetong eller leca ingår (håltagning i betong och markförlagd kabel mot extra avgift).

Tänk på att du själv ansvarar för iordningställandet efter installationen!

Viktiga dokument

Hur funkar det gröna skatteavdraget?

Du kan göra skatteavdrag (skattereduktion) med upp till 50 % av material- och arbetskostnaderna för installering av laddning hemma och maximalt 50.000 kronor per person och år. Observera att du själv måste hålla reda på vilket belopp du har kvar att använda till avdrag. Skatteavdraget för grön teknik funkar på samma sätt som ROT-avdraget vilket i det här fallet innebär att vår laddpartner Mer, (tidigare Bee) fakturerar halva kostnaden till dig som kund. Sedan begär företaget i sin tur utbetalning från Skatteverket för den andra halvan av kostnaden. Skatteavdraget kan bara göras av dig som är privatperson och bor i villa, bostadsrätt eller ägarlägenhet och som köper laddbox inklusive installation.

Läs mer på Skatteverkets hemsida