img

Solceller för en glimrande framtid

Du kanske vill rädda världen. Du kanske vill spara lite pengar. Eller så vill du kanske bara ha ett riktigt coolt tak. Oavsett vad har vi exakt det du behöver!

Är du nyfiken varför det är så bra att skaffa solceller från oss?
Tryck på play och få ett smakprov!
Social Media
img

Klart att du ska ha solceller från oss!

Visste du att jorden tar emot lika mycket solenergi från solen på 2 sekunder, som hela världens befolkning använder under ett år? Ändå kommer mindre än 1% av vår el från solel. Det tycker vi på Öresundskraft är helt galet och vi tänker göra allt vi kan för att så många människor som möjligt ska kunna skaffa solceller till sina tak!

Inget klydd, bara solsken

Vi på Öresundskraft har hjälpt många olika typer av verksamheter att bli mer hållbara i många år och vi är riktigt bra på att hitta kluriga lösningar som passar såväl ditt som vår miljös behov allra bäst. Vi fattar att en solcellsinvestering är viktig för dig och att du behöver rätt stöttning. Därför utser vi till exempel en dedikerad projektledare som är med dig hela vägen. För oss är det helt enkelt superviktigt att du ska bli riktigt nöjd!

img
Våra produkter, tillval och solcellspaket

Visste du att vi här i Södra Sverige har lika goda solförhållanden som i de norra delarna av världens mest solcellstäta land Tyskland? Och i Danmark, som ligger på samma breddgrad som vi har de, trots en mindre landyta, fler solceller än vi! Bättre kan vi, eller hur?

Våra solpaneler och växelriktare kommer från några av världens främsta tillverkare och är speciellt utvalda för att kunna ge dig en så hög effekt som möjligt baserat på förutsättningarna för vårt nordiska klimat.

Läs mer här

Vår stora solcellsguide
- allt du vill veta!

Idag använder vi mer el än någonsin och mycket mer måste det bli om vi ska klara omställningen från fossilt bränsle till mer hållbara energikällor. Eftersom solceller är ett av de mest skonsamma sätten för vår miljö att producera el är en solcellsinvestering en superviktig insats för vår framtid! Dessutom är produktionen tyst och tack vare att den sker lokalt försvinner i princip ingenting i energiöverföringen. Bra va?

Läs mer i vår stora guide!

Till guiden
service

Varför borde du skaffa solceller?

service

Vilka solceller är bäst?

service

Är det lönsamt att investera i solceller?

img

Din solresa

“Mina damer och herrar! Varmt välkomna ombord på denna farkost som på ett snabbt och säkert sätt kommer ta oss till den ljusa framtiden. Prognosen ser riktigt bra ut och även om det någon gång, mot all förmodan, skulle skaka till lite grann ber vi er vänligast sitta still och hålla in armbågarna. Vi lovar att ni kan vara helt lugna –vi är med er hela vägen och vi fixar allt! Så, på med solglasögonen, nu åker vi.”

Kontakt, projektering och offert

Vi hjälper dig att utforma en solcellsanläggning baserad på dina behov och förutsättningarna för din fastighet. Du får en personlig projektledare som hjälper dig med hela installationen och vägleder dig i driftsättningen!

Föranmälan

Entreprenören gör en föranmälan till elnätsbolaget i god tid innan projektets start för att få ett installationsmedgivande. Olika elnätsbolag har olika ledtider kring ett godkännande av en föranmälan. En installation kan inte påbörjas innan ett installationsmedgivande har getts till Entreprenören.

Installation Montage

Entreprenören installerar montaget samt panelerna i enlighet med Leverantörens montageanvisningar. Beräknad tid för montaget kan variera beroende på väder och vind.

Installation El

Entreprenörens elektriker genomför inkoppling till el central samt inkoppling till växelriktare. Elektrikern ser även till att samtliga märkningar och skyltningar blir utförda i enlighet med gällande elnätsbolags installationsregler samt råd och regler för solcellsinstallationer.

Färdiganmälan

Entreprenören utför en färdiganmälan till elnätsbolaget och informerar att dess arbete är slutfört.

Mätarbyte

Mellan 7-20 arbetsdagar efter att en färdiganmälan är utfört kommer elnätsbolagets tekniker ut och byter din elmätare till en dubbelriktad mätare som kan beräkna både din konsumtion samt din produktion. Elnätsbolaget kontrollerar även så att märkning och skyltning från elektriker är korrekt utfört. Tiden för ett mätarbyte varierar beroende på vilket elnätsbolag som ska utföra mätarbytet.

Start av solcellsanläggning, genomgång samt överlämning av slutdokumentation

Entreprenören startar upp din solcellsanläggning tillsammans med er genom att slå i gång huvudbrytare samt brytare till växelriktare. Entreprenören har även en genomgång med dig som kund för att gå igenom anläggningens funktion och växelriktarens funktion. Slutdokumentation skickas ut digitalt till dig som kund.

Snacka sol med oss!

Är ni nyfikna och vill prata mer om solceller och våra tjänster är ni varmt välkomna att kontakta oss. Vi vill gärna prata med er!

img
Tobias JanssonKundansvarig Byggentreprenör
img
Åsa HellmanKundansvarig Industri & Handel
img
Lina WallinKundansvarig Fastighetsägare
img
Kristian NikolicKundansvarig Fastighetsägare
"Investeringen blev bättre än jag tänkt, nu önskar jag att jag satsat större från början!"

Vi träffar fastighets- och kyrkogårdschef Mats Nilsson i Ängelholm och snackar många nyanser av grönt