img

Solceller för en glimrande framtid

Du kanske vill rädda världen. Du kanske vill spara lite pengar. Eller så vill du kanske bara ha ett riktigt coolt tak. Oavsett vad har vi exakt det du behöver!

Är du nyfiken varför det är så bra att skaffa solceller från oss?
Tryck på play och få ett smakprov!
Social Media
img

Klart att du ska ha solceller från oss!

Visste du att jorden tar emot lika mycket solenergi från solen på 2 sekunder, som hela världens befolkning använder under ett år? Ändå kommer mindre än 1% av vår el från solel. Det tycker vi på Öresundskraft är helt galet och vi tänker göra allt vi kan för att så många människor som möjligt ska kunna skaffa solceller till sina tak!

Inget klydd, bara solsken

Vi på Öresundskraft har hjälpt BRF:er och Samfälligheter att skaffa solceller i många, många år. Vi fattar att det är en stor investering för er och att ni har många frågor –därför utser vi en dedikerad projektledare som hjälper er med allt och har svar på era frågor, hela vägen. För oss är det helt enkelt väldigt viktigt att ni blir riktigt nöjda och att ni får den allra bästa anläggningen utifrån era behov!

img
Våra produkter, tillval och solcellspaket

Visste du att vi här i Södra Sverige har lika goda solförhållanden som i de norra delarna av världens mest solcellstäta land Tyskland? Och i Danmark, som ligger på samma breddgrad som vi har de, trots en mindre landyta, fler solceller än vi! Bättre kan vi, eller hur?

Våra solpaneler och växelriktare kommer från några av världens främsta tillverkare och är speciellt utvalda för att kunna ge dig en så hög effekt som möjligt baserat på förutsättningarna för vårt nordiska klimat.

Läs mer här
TotalSol –riktigt grymt stöd för BRF:er

Tillsammans har vi 10 år på oss att lösa klimatutmaningen. Det betyder att omställningen från fossila bränslen till mer hållbara energislag måste gå mycket snabbare. Vi vet ju att solceller är ett jättebra alternativ och därför tänker vi på Öresundskraft göra allt vi kan för att så många som möjligt ska kunna investera i solceller.

Så, vi har tagit fram en tjänst som gör det enklare för er BRF att skaffa, underhålla och äga solceller. Det betyder att vi kan hjälpa med att till exempel söka bygg- och investeringsstöd, ta hand om er anläggning, sköta produktionsövervakning och larmhantering. Visst är det bra!

Kontakta oss så får du veta mer!

Ta reda på mer

Vår stora solcellsguide
- allt du vill veta!

Idag använder vi mer el än någonsin och mycket mer måste det bli om vi ska klara omställningen från fossilt bränsle till mer hållbara energikällor. Eftersom solceller är ett av de mest skonsamma sätten för vår miljö att producera el är en solcellsinvestering en superviktig insats för vår framtid! Dessutom är produktionen tyst och tack vare att den sker lokalt försvinner i princip ingenting i energiöverföringen. Bra va?

Läs mer i vår stora guide!

Till guiden
service

Varför borde du skaffa solceller?

service

Vilka solceller är bäst?

service

Är det lönsamt att investera i solceller?

img

Din solresa

“Mina damer och herrar! Varmt välkomna ombord på denna farkost som på ett snabbt och säkert sätt kommer ta oss till den ljusa framtiden. Prognosen ser riktigt bra ut och även om det någon gång, mot all förmodan, skulle skaka till lite grann ber vi er vänligast sitta still och hålla in armbågarna. Vi lovar att ni kan vara helt lugna –vi är med er hela vägen och vi fixar allt! Så, på med solglasögonen, nu åker vi.”

Kontakt, projektering och offert

Vi hjälper dig att utforma en solcellsanläggning baserad på dina behov och förutsättningarna för din fastighet. Du får en personlig projektledare som hjälper dig med hela installationen och vägleder dig i driftsättningen!

Installationen av din solcellsanläggning

Beroende på när installationen kan planeras in tar det runt 2-4 arbetsdagar för din anläggning att komma på plats

Inkoppling, ny elmätare, produktionsavtal

Inkoppling, ny elmätare, produktionsavtal När panelerna är på olats kopplar elektriker in växelriktaren. Därefter installerar nätbolaget en dubbelriktad elmätare och efter att du tecknat ett elhandelsavtal är du igång!

Snacka sol med oss!

Är ni nyfikna och vill prata mer om solceller och våra tjänster är ni varmt välkomna att kontakta oss. Vi vill gärna prata med er!

img
Andreas Ekström Kundansvarig bostadsrättsföreningar 042-490 36 73 0700-00 36 73 andreas.ekstrom@oresundskraft.se
img
Mats Christensson Kundansvarig bostadsrättsföreningar 042 490 38 13 0727 44 38 13 mats.christensson@oresundskraft.se
“Med en part som Öresundskraft, som leder och sköter arbetet är det inget stort jobb för oss i styrelsen vi behöver ju bara fatta ett beslut”.

Så gick det till när 3 bostadsrättsföreningar i Helsingborg skaffade solceller tillsammans!