img img img

Ett hållbart hem med Öresundskrafts klimatsmarta app

Vår app låter dig kontrollera, förstå och styra din energianvändning!

Vad sägs om att få koll på din uppskattade månadskostnad eller hur din energianvändning påverkar klimatet och plånboken? Finns det saker du behöver svar på angående din el och energi? Inga problem. Nu kan du ställa dina frågor direkt i appen! Dessutom: Följ solcellernas produktion i realtid, ladda elbilen, jämför din elanvändning med liknande hushåll och styr ditt smarta hem. Allt i en app! Med den här appen hjälper vi på Öresundskraft dig på resan mot ditt hållbara hem och en mer hållbar värld.

Är du nyfiken men inte kund än? Inga problem, du kan ladda ner en demoversion av appen ändå. Gillar du vad du ser går det utmärkt att bli kund direkt i appen!

Hållbarhet i en app - Din energianvändning, vår framtid

Energianvändning och växtgasutsläpp

Globalt sett är människans energianvändning den enskilt största källan till växthusgasutsläpp. Så mycket som 26 % av hela världens utsläpp kommer faktiskt från produktionen av el och värme. Vi vill så klart att den fossilfria elen som kommer från förnybara energikällor (sol, vind, vattenkraft och bioenergi) ska användas så resurseffektivt som möjligt. Då kan det vara bra att veta när det finns som mest sol, vind och vattenkraft i elnätet så vi kan undvika el och energi som bidrar till klimatförändringarna i högsta möjliga mån. Möjligheten att anpassa din elanvändning till de tider på dygnet när det finns som mest förnybar energi i elnätet, minskar klimatpåverkan från din elanvändning.

Effektiv energianvändning gynnar både ekonomin och miljön

Med vår app kan vi hjälpa dig att ta hållbara och resurseffektiva beslut gällande din energianvändning. En app som gör att du kan styra och ta kontroll över din energianvändning är naturligtvis roligt och inte minst fördelaktigt, eftersom det innebär att du kan styra över dina energikostnader och förhoppningsvis spara en slant. Hållbart, javisst! Framförallt handlar det dock om klimatet och kommande generationer.

Genom att ladda ner och använda appen som guide för din energianvändning, bidrar du och ditt hushåll till en bättre värld. Tack för att du laddar ner! Ditt hem, din energi, vår värld.

Svar på våra vanligaste frågor

Hur kommer jag in?

Du loggar enkelt in med bankid. Är det någon annan i hushållet som står för abonnemanget? Ingen fara, under inställningar kan ni lägga till familjedelning!

Kan jag följa min produktion med alla växelriktare?

I dagsläget är det bara SolarEdge som finns i appen, men vi uppdaterar kontinuerligt och fler växelriktare kommer att finnas inom kort.

Varför skiljer sig produktionen i appen jämfört med SolarEdge?

Kopplar du ihop SolarEdge i vår app kommer du kunna se den totala- och överskottsproduktion. Väljer du dock att inte koppla dig mot SolarEdge i vår app så kommer du endast kunna se din överskottsproduktion.

Varför ska jag följa min produktion i ÖKABS app?

Varför inte är den egentliga frågan? Förutom att du kan följa din solcellsproduktion live, så kan du även följa hemmets förbrukning. Supersmart sätt att både kunna påverka och styra sin förbrukning helt enkelt!