Dsc 3622 (2)
Dsc 3622 (3)

För en bättre värld

Som kund, partner eller medarbetare hos Öresundskraft är du med och bidrar till en bättre värld. Bra va! Förutom att våra produkter och tjänster självklart är producerade på ett så hållbart sätt som möjligt så har Öresundskraft ett stort samhällsengagemang i en mängd aktiviteter. I samverkan med flera organisationer inom ungdomsidrott, kulturevenemang och mångfald jobbar Öresundskraft för ökad livskvalitet i Helsingborg och Ängelholm med omnejd.

17 timmar volontärarbete

Öresundskraft bidrar inte bara finansiellt utan även med kompetens och tid. Till exempel får våra medarbetare spendera 17 timmar av sin arbetstid på volontärsarbete, vilket bland annat kan innebära läxhjälp och nattvandring.

Varför just 17 timmar, kanske du undrar? Det associerar till FN:s 17 mål för hållbar utveckling, där just mål 17 handlar om samverkan. Det är också därför vi använder hashtagen #tillsammansför17. Med ”tillsammans” vill vi markera vår tro på att riktig förändring sker genom samarbete och samverkan, tillsammans med kunder, partners, leverantörer och nätverk. Tillsammans gör vi skillnad!

Varför samhällsengagemang?

På Öresundskraft är vi medvetna om vår påverkan på miljön och samhället och tar ansvar för det. I vårt samhällsengagemang lägger vi, med mål 17 som medel, fokus på mål 11 (hållbara städer och samhällen) i kombination med mål 3 (god hälsa och välbefinnande) samt mål 5 (jämställdhet). Genom att bidra positivt till miljön och människors livskvalité och genom att skapa en arbetsplats där medarbetare är stolta och känner sig involverade, vill vi skapa en bättre värld.

Öresundskraft AB